De Beste Horeca Stoelen voor Elk Type Restaurant

Bedrijfsrestaurant

Het kiezen van de juiste horeca stoelen is van groot belang voor de uitstraling en het comfort in je restaurant. Of je nu een luxerestaurant hebt of een gezellig terras, het vinden van stoelen die passen bij de sfeer én praktisch zijn voor dagelijks gebruik, kan een uitdaging zijn. In dit artikel bespreken we enkele van de beste opties voor elk type eetgelegenheid.

Stoffen stoelen

1. Gestoffeerde Stoelen: Luxe en Comfort

De perfecte keuze voor een fine dining restaurant of een luxe eetgelegenheid. Ze stralen comfort en elegantie uit, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer voor je gasten. Gestoffeerde stoelen kunnen worden aangepast met verschillende stoffen en kleuren, waardoor je ze kunt afstemmen op je interieur. Daarnaast bieden ze uitstekende ondersteuning, wat ideaal is voor gasten die lang willen tafelen.

Mix and matchen:

1. Bepaal de gewenste kwaliteit
We luisteren naar je comfort- en stijlvoorkeuren om de juiste kwaliteit te kiezen.

2. Kies een kleur, patroon of afbeelding
Samen vertalen we jouw ideeën naar een unieke uitstraling voor je stoel.

3. Kies de gewenste structuur
Geef aan hoe je de stoel wilt laten aanvoelen, wij zorgen voor de juiste textuur en afwerking.

foto tafel

2. Hout klassiek en duurzaam

Houten stoelen zijn tijdloos en passen in bijna elk type eetgelegenheid. Van een rustieke bistro tot een modern café, ze bieden een warme, natuurlijke uitstraling. Ze zijn duurzaam, makkelijk schoon te maken en hebben een stevige constructie, wat ze geschikt maakt voor intensief gebruik. De stoelen zijn vaak beschikbaar in verschillende afwerkingen, zoals gelakt of onbehandeld hout, wat ze flexibel maakt qua stijl. Personaliseer de afwerking en kleur om jouw unieke stijl te versterken.

stoel hout binnen

3. Terrasstoelen: Licht en Weerbestendig

Voor buitenruimtes zoals terrassen zijn aluminium stoelen een uitstekende keuze. Ze zijn licht, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn, en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Aluminium stoelen zijn vaak stapelbaar, wat handig is bij het opruimen aan het einde van de dag. Daarnaast hebben ze een moderne uitstraling. Een aluminiumstoel met een minimalistisch ontwerp en een comfortabele zitting is ideaal voor buitenruimtes die stijl en functionaliteit combineren.

buitenplaats stoelen

4. Praktisch en Veelzijdige stoelen

Voor casual eetgelegenheden of terrassen zijn plastice stoelen een populaire keuze. Ze zijn lichtgewicht, makkelijk schoon te maken en beschikbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen. Plastic stoelen zijn vaak stapelbaar, wat handig is voor restaurants die hun meubels regelmatig moeten verplaatsen of opbergen. Ze zijn ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik, vooral in informele eetruimtes.

  • Een felgekleurde plastic stoel is een speelse en praktische oplossing voor een trendy café of terras.
plastic stoel

5. De Beste Stoelen voor Buiten

Bij het kiezen van de beste lounge, terrasstoelen voor je buitenruimte, is het belangrijk om te letten op duurzaamheid en comfort. Terrasstoelen moeten bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en gemakkelijk te onderhouden zijn. Naast aluminium en plastic stoelen, kun je ook kiezen voor wicker (gevlochten) stoelen die zowel stijlvol als weerbestendig zijn. Een gevlochten stoel met een comfortabele kussen zit is perfect voor een terras dat een warme en uitnodigende sfeer wil uitstralen.

de gevlochte stoelen op het terras

Kies de stoel die perfect aansluit bij jou horecagelegenheid

Het kiezen van de juiste horeca stoelen hangt af van de stijl en functionaliteit die je restaurant nodig heeft. Of je nu op zoek bent naar elegante stoelen voor een fine dining restaurant of weerbestendige terrasstoelen voor een buitenruimte, het loont om na te denken over de juiste materialen en ontwerpen. Bij Liviza Projectinrichting helpen we je graag om de perfecte stoelen te vinden die niet alleen passen bij de uitstraling van je restaurant, maar ook praktisch en duurzaam. Bekijk hier voorbeelden.

Foto van Merel van Geffen

Merel van Geffen

Interieurontwerpster

Advies of vragen?

Bel of Mail

Laat je bericht achter

BROCHURE DOWNLOADEN

Vul je gegevens in en ontvang
gratis onze inspirerende brochure.